patatas_micro_especiadas_glutoniana1

Con lo patatera que soy y casi no hay recetas en el blog con patatas. Esta receta la hago mucho, un día me quedaron muy bien colocaditas y dije: ¿Por qué no ponerla si es tan fácil y buena? 🙂

PATATAS ESPECIADAS AL MICROONDAS

(SIN GLUTEN, SIN LACTOSA, SIN HUEVO)

Ingredientes:

  • Patatas (de una variedad que sea firme pero no dura)
  • Un chorrito de agua
  • Sal
  • Especias: pimienta negra molidas, pimentón dulce, curcuma, hierbas provenzales u orégano (sin trazas de gluten)
  • Un chorrito de aceite de oliva

 

Cacharritos, moldes, gadgets necesarios:

  • Microondas, bol o bandeja de vidrio apto para microondas

Elaboración:

  1. Pelar y lavar las patatas.
  2. Cortarlas en rodajas o, sin son pequeñas, por la mitad. Poner en el recipiente apto para microondas. Repartirlas entre toda la bandeja.
  3. Espolvorear con la sal y las especies elegidas Regar con un chorrito de aceite.
  4. El tiempo depende de la variedad de las patatas, del corte y de la potencia del microondas. En mi caso las tengo unos 15-20 minutos aproximadamente.

CONSEJOS: 

  1. Celíacos: vigilad con las marcas de especias. En este caso mirad bien que la curcuma no lleve trazas, que es de esas especies que no tenemos de aquí y cuesta más controlar la trazabilidad.
  2. Cuando usamos patatas para cocer en el horno o en el microondas, mejor buscar una variedad que sepamos que sale buena. Podemos desgraciar un plato si ponemos unas patatas no muy buenas.
  3. Si no queremos hacerlas en el microondas, pueden hacerse en el horno. Entonces el tiempo cambiará y será más largo. Podéis aprovechar a hacerlas mientras cocéis otros platos en el mismo horno, ahorraremos energía.

Fuente receta: GLUTONIANA

Fotos propiedad de: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

 

¿Te gusta la receta? Puedes compartirla por supuesto, pero recuerda que esto es mi trabajo. No me gustaría que se reprodujeran mis fotos ni mis textos sin permiso. El por qué te lo explico aquí.

 

patatas_micro_especiadas_glutoniana2

 

catala

 

Amb el patatera que sóc i gairebé no hi ha receptes al blog amb patates. Aquesta recepta la faig molt, un dia em van quedar molt ben col·locadetes i vaig dir: Per què no posar-la si és tan fàcil i bona? 🙂

PATATES ESPECIADES AL MICROONES

(SENSE GLUTEN, SENSE LACTOSA, SENSE OU)

Ingredients:

  • Patates (d’una varietat que sigui ferma però no dura)
  • Un rajolí d’aigua
  • Sal
  • Espècies: pebre negre mòlt, pebre vermell dolç, curcuma, herbes provençals o orenga (sense traces de gluten)
  • Un rajolí d’oli d’oliva

Fireta, motlles, gadgets necessaris:

  • Microones, bol o safata de vidre apte per a microones

Elaboració:

  1. Pelar i rentar les patates.
  2. Tallar-les a rodanxes o, si són petites, per la meitat. Posar en el recipient apte per a microones. Repartir entre tota la safata.
  3. Salar i posar per sobre una mica de les espècies que hem triat. Regar amb un chorret d’oli.
  4. El temps depèn de la varietat de les patates, del tall i de la potència del microones. En el meu cas les tinc uns 15-20 minuts aproximadament.

CONSELLS:

  • Celíacs: vigileu amb les marques d’espècies. En aquest cas mireu bé que la curcuma no porti traces, ja que és d’aquestes espècies que no tenim d’aquí i costa més controlar la traçabilitat.
  • Quan fem servir patates per coure al forn o al microones, millor buscar una varietat que sapiguem que surt bona. Podem desgraciar un plat si posem unes patates no gaire bones.
  • Si no volem fer al microones, es poden fer al forn. Llavors el temps canviarà i serà més llarg. Podeu aprofitar a fer mentre coeu altres plats en el mateix forn, estalviarem energia.

Bon profit!

Font recepta: GLUTONIANA

Fotos propietat de: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

¿T’agrada la recepta? Pots compartir-la és clar, però recorda que això és la meva feina. No m’agradaria que es reproduïssin les meves fotos ni els meus textos sense permís. El per què t’ho explico aquí.