RECETA BÁSICA PARA PAN DE MOLDE (SIN GLUTEN)

La verdad que este pan nos gustó más que —> este.

Ingredientes: 

  • 500 g. de harina Mix Pan-Mix B Schär
  • 10 g. de levadura seca Schär o bien 15 g de levadura fresca
  • 100 g de margarina ó 30 ml de aceite
  • 3 huevos
  • 300 ml. de agua tibia
  • una pizca de sal
  • una pizca de azúcar

Nota para no celiacos: esta receta es exclusivamente para harina sin gluten. 

Elaboración:

  1. Preparar todos los ingredientes necesarios, llevarlos a temperatura ambiente y ponerlos en fila siguiendo el orden de la receta. Pesar y medir cuidadosamente todos los ingredientes.
  2. Mezclar bien la harina con la levadura seca. Si se va a usar levadura fresca, disolverla en medio vaso de agua tibia, añadir una pizca de azúcar y luego verterla en el preparado (la levadura no debe entrar directamente en contacto con el azúcar antes de estar completamente disuelta).
  3. Incorporar los demás ingredientes. Trabajar la masa durante 5 minutos, hasta que esté homogénea (se puede usar una batidora eléctrica).
  4. Poner la masa en un molde para pan, engrasado y enharinado, y nivelar bien la superficie usando una cuchara o una espátula mojada en agua. Tapar con un paño o con film transparente y dejar que repose en un sitio templado hasta que doble su volumen (aprox. 30 min.). Si la temperatura ambiente no es correcta, poner la masa en el horno a 40 °C hasta que termine de crecer.
  5. Poner una bandeja con agua en el fondo del horno, calentarlo a 200 °C y meter dentro el molde con el pan. Para que quede bien dorado, se puede pintar la superficie con agua o huevo batido con un poco de leche. Pasados 10 minutos, bajar la temperatura a 180 °C y hornear unos 40 minutos más. El pan está listo cuando, al pincharlo con un palillo, la masa no se pega y sale limpio. Poner el pan en una rejilla para que se enfríe.  

Bon profit!

Fuente receta: SCHÄR

 

RECEPTA BÀSICA PER PA DE MOTLLE (SENSE GLUTEN)

La veritat que aquest pa ens va agradar més que -> aquest.

Ingredients:

  • 500 g. de farina Mix Pan-Mix B de Schär
  • 10 g. de llevat seca Schär o 15 g. de llevat fresc
  • 100 g. de margarina ó 30 ml. d’oli
  • 3 ous
  • 300 ml. d’aigua tèbia
  • una mica de sal
  • una mica de sucre

Nota per a no celíacs: aquesta recepta és exclusivament per farina sense gluten.

Elaboració:

  1. Preparar tots els ingredients necessaris, portar-los a temperatura ambient i posar-los en fila seguint l’ordre de la recepta. Pesar i mesurar acuradament tots els ingredients.
  2. Barrejar bé la farina amb el llevat sec. Si s’utilitza llevat fresc, dissoldre en mig got d’aigua tèbia, afegir una mica de sucre i després abocar en el preparat (el llevat no ha d’entrar directament en contacte amb el sucre abans d’estar completament dissolta).
  3. Incorporar els altres ingredients. Treballar la massa durant 5 minuts, fins que sigui homogènia (es pot fer servir una batedora elèctrica).
  4. Posar la massa en un motlle per pa, engreixat i enfarinat, i anivellar bé la superfície utilitzant una cullera o una espàtula mullada en aigua. Tapar amb un drap o amb film transparent i deixar que reposi en un lloc temperat fins que dobli el seu volum (aprox. 30 min.). Si la temperatura ambient no és correcta, posar la massa al forn a 40°C fins que acabi de créixer.
  5. Posar una safata amb aigua al fons del forn, escalfar a 200°C i ficar dins el motlle amb el pa. Per tal que quedi ben daurat, es pot pintar la superfície amb aigua o ou batut amb una mica de llet. Passats 10 minuts, baixar la temperatura a 180°C i coure uns 40 minuts més. El pa està a punt quan, en punxar amb un escuradents, la massa no s’enganxa i surt net. Posar el pa en una reixeta perquè es refredi.

Bon profit!

Font recepta: SCHÄR