portada_farines_sensegluten_glutoniana

Para leer esta misma entrada en castellano –>aquí

cereals_prohibits_celiacs_glutoniana

Sobre la civada hi ha molta controvèrsia. Ha d’estar certificada que és sense gluten, tot i així, hi ha alguns estudis que diuen que encara no està comprovat que no ens afecti a tots els celíacs (hi ha estudis que diuen que a alguns els va bé). I diuen que ha de reintroduir-se de manera controlada per saber si va bé o no. Personalment no la provaré per ara, crec que hi ha moltíssims tipus de farina com veureu, com per posar a prova el meu cos amb alguna cosa que no està clara. Continuaré investigant i buscant respostes a través dels metges, amb els quals he parlat no s’acaben de pronunciar clarament. A mi personalment, a causa de les meves altres intoleràncies (lactosa, fructosa i sorbitol), me l’han prohibit per ara. Però cada persona és un món i cal informar-se bé sobre els seus efectes beneficiosos o no com a celíacs.

vigilar_traces_glutoniana

Totes les farines que consumim els celíacs han d’estar certificades/garantides que són SENSE GLUTEN. En ocasions es molen en el mateix lloc el blat de moro i el blat o altres cereals prohibits per a nosaltres, de manera que la farina que és apta per la seva composició, passa a no ser-ho per les possibles traces durant la mòlta. Aneu amb molt de compte, ni ecològic ni natural vol dir que sigui apte per a celíacs (una farina de blat ecològica ens pot fer el mateix mal que una altra que no tingui aquesta denominació).

FARINES SENSE GLUTEN

Hi ha moltes farines amb què podem jugar per aconseguir barreges molt interessants, tant de sabor, com de textura i aspecte. Qui va dir que fer pa sense gluten és avorrit? 🙂

  • PREPARATS COMERCIALS aptes per a celíacs.
  • Farines que procedeixen de CEREALS aptes per a celíacs.
  • Farines que procedeixen de PSEUDOCEREALS aptes per a celíacs.
  • Farines que procedeixen de LLEGUMS.
  • Farines que procedeixen de FRUITS SECS.
mixos_comercials_sensegluten_glutoniana

Hi ha moltíssimes marques al mercat a dia d’avui. Amb aquests mixos només cal afegir aigua, llevat i oli i ja podrem fer el nostre pa. Us poso les més fàcils d’aconseguir a Espanya, però fora d’aquí hi ha moltes altres marques. Cada marca té una composició diferent, de manera que quan anem a fer una recepta, hem de fer-la amb la marca especificada en la mateixa. D’una marca a una altra pot haver-hi moltes diferències i el resultat no seria el mateix, la quantitat d’aigua a utilitzar pot variar d’una marca a una altra. El meu consell és seguir receptes provades per fer pa utilitzant la mateixa marca de farina que es recomana, ens assegurem l’èxit. Ja hi haurà temps de fer milers de proves quan aprenguem el funcionament de cada farina. No hi ha pressa!

farines_cereals_sensegluten_glutoniana

farines_pseudocereals_sensegluten_glutoniana

farines_llegums_glutoniana

farines_fruits_secs_glutoniana

FÈCULES I MIDONS

fecules_midons_glutonaina

Les fècules procedeixen de tubercles i arrels. Els midons quan s’aconsegueixen de cereals. NO són farines, ens ajuden a aportar esponjositat als pans i postres.

Texte: GLUTONIANA

Cartells propietat de: LAS RECETAS DE GLUTONIANA